Käytä Avastia suojataksesi itseäsi kalastelusivustoilta

Vuonna 2021 kalasteluhyökkäykset ovat yksiä yleisimmistä kyberhyökkäyksistä maailmassa. Ne tuhoavat vuosittain satojen tuhansien ihmisten taloudellista elämää, varastavat salaisia tietoja, sekä luovat mahdollisuuksia jopa pahemmille kyberhyökkäyksille ja haittaohjelmille, kuten ransomwarelle. Kalasteluhyökkäykset ovat periaatteessa kampanjoita, joissa rikolliset yrittävät varastaa ihmisten yksityisiä tietoja, manipuloimalla heidät antamaan niitä. Nämä hyökkäykset voivat tapahtua monilla tavoin. Yksi yleisimmistä tavoista kalastella ihmisten tietoja ovat verkkosivujen kautta toteutetut kalastelukampanjat, joissa tietämättömiä käyttäjiä yritetään houkutella antamaan yksityisiä tietojaan, kuten tunnuksia, sekä pankkitietoja sivustolle, joka on luotu näyttämään luotettavan organisaation, kuten verkkopankin sivustolta. Näitä tietoja hyökkääjät voivat sitten myöhemmin käyttää esimerkiksi rahan varastamiseen, ostosten tekemiseen netissä, tai jopa lainojen ottamiseen uhrin nimissä. Kalasteluhyökkäykset voivat myös tapahtua esimerkiksi puhelimitse, tai sähköpostitse. Tärkeintä on kuitenkin se, että suojaat itseäsi tällaisilta hyökkäyksiltä, käyttämällä järkeäsi, sekä käyttämällä markkinoiden parhaimpia haittaohjelmien torjuntaohjelmistoja, kuten Avastia. Avast suojelee sinua kalastelusivustoilta netissä, tutkimalla sivustojen mainetta netissä.

Mikä Avast on?

Avast on tsekkiläisen monikansallisen kyberturvallisuusyrityksen kehittämä haittaohjelmien torjuntaohjelmisto. Ohjelmiston perusominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi kattava suojaus haittaohjelmia, kuten viruksia, sekä ransomwarea vastaan. Tämän lisäksi ohjelmisto suojelee sinua, sekä laitteitasi WiFi-haavoittuvuuksilta. Tärkein ominaisuus internet-turvallisuuden osalta ohjelmistossa on kuitenkin sen tehokas suojaus netissä tapahtuvia kalastelukampanjoita, sekä huijausta vastaan. Avast estää tietojesi päätymisen vääriin käsiin käyttämällä kehittynyttä maineentunnistus teknologiaa, jonka avulla se selvittää, onko sivusto mahdollisesti haitallinen käyttäjille ja varastaako se mahdollisesti rahaa kalastelukampanjan avulla. Näin Avast pystyy suojelemaan sinua kalasteluhyökkäyksiltä, kun selailet nettiä. Tämän kaiken lisäksi, Avastin ohjelmistoon kuuluu toinen internet-turvallisuutta edistävä työkalu: VPN. Avastin VPN:n avulla voit suojata verkostasi internetiin lähtevää dataa, salaamalla sen siten, että se ei päädy vääriin käsiin. Tämän hyödyllistä, jos käytät esimerkiksi julkisia WiFi-verkkoja, joissa verkossa kulkevaa dataa ei salata edes perustavanlaatuisella tasolla. Haluatko tietää lisää Avastista, sen ohjelmistosta, ominaisuuksista, sekä hinnoittelusta? Tutustu siihen Avastin verkkosivuilla.

Miten Avast suojaa sinua kalastelusivustoilta?

Avastin insinöörit ovat tehneet suuren määrän työtä, sekä käyttäneet suuren määrän vaivaa parhaan laatuisen verkkosivujen arvostelualgoritmin luomiseen. Tämä algoritmi periaatteessa tutkii sivustoa ja antaa sille arvosanan, sen koetun luotettavuuden, sekä maineen suhteen. Tämän perusteella Avast voi päätellä, onko sivusto mahdollisesti osa jonkinlaista kalastelukampanjaa. Tämän lisäksi Avast suojaa sinua muiltakin internetissä tapahtuvilta hyökkäyksiltä, kuten “DNS Spoofing”-hyökkäykseltä. Avast pitää aina huolen siitä, että käytät ainoastaan virallisia, sekä todistetusti turvallisia versioita esimerkiksi verkkopankkien tai verkkokauppojen sivustoista. Mielenkiintoista hauskanpitoa löytyy netissä Netti Casinosta, josta löydät koko Suomen parhaat kolikkopelit, kaikenlaisille pelaajille.

Miksi käyttäisin Avastin kalastelusuojausta?

Markkinoilla on useita versioita kalastelunsuojaus ohjelmistoista, mutta Avastilla on kaikkiin kyseisiin ohjelmistoihin verrattuna kehittyneempää teknologiaa, kehittyneemmät algoritmit, sekä korkeampi käytännöllisyys. Useat ammattilaiset ovat tutkineet Avastin ohjelmistoa sekä kyberturvallisuuden, että käytännöllisyyden näkökulmasta ja ovat helposti päätyneet tulokseen, että Avast tarjoaa markkinoiden kattavimmat ominaisuudet, sen Avast Premium Security-paketilla. Toinen kysymys, joka sinulla saattaa herätä on: mihin tarvitsen ohjelmistoa? Vastaus on yksinkertaisesti se, että tarvitset jonkinlaista suojausta kalastelukampanjoita vastaan, jos haluat selata nettiä ilman murheita ja tietojen päätymistä vääriin käsiin. Tähän Avastin ohjelmisto on ehdottomasti yksi parhaista. Oletko kiinnostunut siitä, mitä kalastelu on, mihin se perustuu, sekä mitä se aiheuttaa yhteiskunnalle, sekä yksilöille? Tutustu aiheeseen englannin kielellä tarkemmin Wikipediassa.