Kiinnostavatko kryptovaluutat? – Sijoita ja käy kauppaa ilman tietoturvariskejä

Kiinnostavatko kryptovaluutat? – Sijoita ja käy kauppaa ilman tietoturvariskejä

Verkossa käytävän kaupankäynnin ja erilaisen sijoitustoiminnan suosio on räjähtänyt käsiin 2000-luvun aikana. Nykyisin jo keskivertokuluttajatkin hoitavat kaikki raha-asiansa internetin välityksellä, eikä paikallisiin pankkikonttoreihin juurikaan ole asiaa. Internet tuo mukanaan kuitenkin aina tietoturvariskit. Niihin on varauduttava aina asianmukaisella tavalla, jotta säästöt, sijoitukset sekä henkilötiedot ovat turvassa, ja identiteettivarkauksilta ja muilta rikoksilta voi välttyä.

Yksi uusista internetajan talouden ilmiöistä on kryptovaluutat. Virtuaaliset valuutat ovat mullistaneet rahatalouden nykyisyyden ja tulevaisuuden. Niiden asema sekä sijoituskohteena, että tulevaisuudessa myös vaihdannan välineenä on innostanut myös lukuisia tavallisia suomalaisia sijoittajia laittamaan rahansa kiinni kryptovaluuttoihin. Koska kryptovaluutat ovat syntyneet perinteisten taloudellisten instituutioiden ulkopuolella, monia mietityttää niiden turvallisuus. Tähän artikkeliin on koottu muutama vinkki, jotka auttavat pitämään tietoturvariskit poissa kryptokaupoista.

Tiedä mitä ostat ja myyt

Mitä tunnetummista ja yleisimmistä kryptovaluutoista on kyse, sitä turvallisempaa niitä on ostaa ja myydä. Siksi ennen kaupankäyntiä on syytä perata kaupankäynnin kohde kunnolla läpi, ja tarkastaa siitä kaikki tiedot. Esimerkiksi jos olet ostamassa kryptopörssistä ethereumia, on syytä tarkistaa ethereum kurssi, ainakin parista eri lähteestä. Näin kukaan huijari ei vedätä sinulta markkinahintoja ylittäviä summia.

Virustentorjunta kuntoon

Toinen helppo keino, joka tekee kryptojen kauppaamisesta turvallisempaa, on laittaa tietokoneen virustentorjunta kuntoon. Tietokoneet ja tallennuskohteet, jotka kätkevät sisäänsä paljon kryptovaluuttoja ovat houkuttelevia kohteita hakkereille ja kyberrikollisille. Jotta ulkopuoliset tahot eivät pääse käsiksi kryptokauppiaan tietoihin sekä valuuttoihin, tietokoneelle on syytä hankkia virustentorjuntaohjelma. Joillekin tietokoneille ohjelma on asennettu valmiiksi, mutta monesti tietoturvaan keskittyvien yritysten tarjoamat ohjelmistot ja palvelut ovat tehokkaampia ja turvallisempia.

Muista myös älypuhelimen turvallisuus

Suuri osa kryptovaluuttojen kauppaamisesta ja siihen liittyvästä oheistoiminnasta tapahtuu älypuhelinten mobiilisovelluksilla. Esimerkiksi ethereum kurssi tarkistaminen ja sen ostaminen sekä myyminen onnistuu myös monien mobiilisovellusten kautta. Ennen kuin kryptoihin liittyvän sovelluksen ottaa käyttöön, on syytä tehdä taustatyötä ja selvittää, että kyseessä on varmasti turvallinen sovellus. Siksi kannattaa suosia sovelluksia, joilla on vakiintunut asema ja suuri käyttäjäkunta. Myös älypuhelimet voivat joutua kyberrikollisten kohteiksi, joten niiden käytössä on oltava yhtä varovainen kuin tietokoneita käyttäessä.

VPN-yhteys suojaa tietosi

Neljäs vinkki turvallisempaa kryptokauppaa varten on verkkoyhteyden suojaaminen VPN-yhteydellä. Normaalia verkkoyhteyttä käyttämällä kaikesta internetissä tehdyistä asioista jää jälki, jonka perusteella käyttäjiä voidaan tarpeen ja tilanteen vaatiessa seurata ja jäljittää. Niinpä myös kryptovaluuttojen liikkeitä on mahdollista seurata, ja tilaisuuden tullessa ulkopuoliset tahot voivat täten kartoittaa potentiaalisia kohteita tietoturvarikokselle. VPN-yhteys kuitenkin pienentää tämän riskiä, sillä sen ansiosta kryptokaupoista ei heru tietoa ulkopuolisille tahoille.

Ethereum kurssi, lohkoketjut ja muut kryptovaluuttojen konseptit

Viimeisimpänä vaan ei missään nimessä vähäisimpänä kryptovaluuttojen ostamisen ja myymisen turvallisuutta lisää tieto ja opiskelu. Jotta kaupankäynti ja sijoittaminen olisi turvallista, eikä kryptovaluuttojen ja omien henkilötietojen puolesta tarvitsisi pelätä, on syytä opiskella ja opetella kaikki kryptovaluutoista ja niiden toiminnasta. Kryptovaluuttojen maailma on vielä varsin uusi, ja ymmärrettävistä syistä monille vaikeasti hahmotettava. Ennen kryptovaluuttoihin sijoittamista onkin syytä seurata niiden maailmaa hetki ulkopuolelta, jotta niihin sijoittaminen ei toisi mukanaan ongelmia.

Hyviä keinoja kryptovaluuttojen opiskeluun ovat esimerkiksi erilaiset podcastit, blogit ja nettisivut, jotka keskittyvät kryptovaluuttoihin. Jotkut ohjelmat ja sivustot keskittyvät kryptovaluuttoihin ja niiden ominaisuuksiin yleisesti, kun taas toisilla on tarkemmin rajattu aihe, kuten ethereum kurssi. Aloittavan kryptokauppiaan on tärkeää opiskella aihetta laajasti ja yleisesti, jotta sijoittaminen ja kaupankäynti eivät koituisi karvaiksi pettymyksiksi.