Mikä on Antivirus ohjelma? 

Miten nettikasinot varmistavat ja ylläpitävät peliensä lahjomattomuuden?

Antivirus ohjelma on ohjelmisto joka on suunniteltu löytämään ja poistamaan viruksia ja vastaavia haitallisia ohjelmia laitteiltasi.

Haitalliset ohjelmat, toiselta nimeltään Virukset, ovat koodia joka voi vahingoittaa tietokonettasi, kannettavaa tietokonettasi ja niissä sijaitsevaa dataa. Laitteesi voivat saada viruksia lataamalla vahingollisia tiedostoja, esimerkiksi epäilyttävän sähköpostin tai hämärän verkkosivuston kautta.

Kun virus pääsee laitteellesi, se voi ryöstää dataa, salata laitteesi niin ettet enää pääse laitteellesi tai tyhjentää sen kokonaan. Tästä syystä on tärkeää että laitteesi on suojattu tehokkaalla antivirus ohjelmalla. Näin voit suojata dataasi ja laitteitasi.

Kuinka Antivirus ohjelmat toimivat

Antivirus ohjelmat toimivat etsimällä, estämällä ja poistamalla haitallista koodia estääkseen haitallisia ohjelmia pääsemästä laitteesi kimppuun. Modernit antivirukset päivittävät itsensä automaattisesti, turvatakseen jatkuvasti laitteesi viimeisimpiä viruksia ja haittaohjelmistoja vastaan.

Mitä Antivirusta minun kannattaa käyttää?

Antivirus tuotteita on esiasennettuna useimmissa käyttöjärjestelmissä (Windows, MacOs) ja näillä pääsee jo hyvin alkuun. Kun varmistat että nämä ovat varmasti päällä, on laitteesi välittömästi turvallisempi. Jotkut uudet tietokoneet tulevat esiasennetuilla antivirusohjelmilla (kuten Avast, McAfee tai Norton) mutta nämä ovat usein vain kokeilujaksoja. Mene Villenvinkit.com. Kun kokeilujakso päättyy, täytyy sinun rekisteröityä tai maksaa voidaksesi jatkaa tuotteen käyttöä. Erilliset antivirus tuotteet eivät välttämättä toimi saumattomasti esiasennetun valmistajan antiviruksen kanssa.

Erilaisia antivirus tuotteita on niin monenlaisia, että on suositeltavaa tutkia henkilökohtaisesti mikä sopii juuri sinulle.

Kuinka käytän Antivirusta?

  • Kun lataat, tai kytket päälle antiviruksesi, suorita heti ensimmäisenä koko järjestelmän kattava skannaus. Näin tarkistat että tietokoneesi on vapaa haittaohjelmista.
  • Varmista, että antivirus tutkii automaattisesti kaikki uudet tiedostot joita lataat, kuten internetistä tai usb tikulta tuodut tiedostot.
  • Pidä huolta että käytössäsi on koko ajan viimeisin päivitys antivirus ohjelmasta. Näin suojaudut viimeisimmiltä uhkilta.

Tarvitsenko puhelimeeni antiviruksen?

Et tarvitse, jos lataat sovelluksesi virallisista lähteistä (Google Play, App Store) ovat ne ennalta katsottu kunnollisiksi. Eikä ole tarvetta erilliselle antivirukselle.

Miksi Tarvitsen Antivirusta?

Niin kauan kuin on ollut tietokoneita, internetissä tai ei, on ollut tarvetta antivirusohjelmistoille. Sellaista aikaa ei tulla näkemäänkään, jolloin ihmiset eivät etsisi epärehellisiä keinoja päästäkseen käsiksi muiden dataan tai harrastaakseen ilkivaltaa. Antivirus on tärkeä työkalu tälläisten tapahtumien ennaltaehkäisemisessä. Jokaista kyberhyökkäystä tai hakkeria ei voi estää antiviruksella, mutta se on loistava työkalu jos joku pyrkii murtautumaan tietokoneellesi.

Vaikka jokainen murto tietokoneelle ei ole välttämättä tehty datan hankkimiseksi tai arvokkaan tiedon varastamiseksi, se ei silti tarkoita etteikö hyökkäys olisi vaarallinen. Kaikki murrot tietokoneelle hyödyntävät jotakin heikkoutta tietokoneessa. Kun jotakin heikkoutta hyödynnetään, on se merkki muille pahantekijöille hyödyntää samaa heikkoutta.

Kun etsit antivirus ohjelmistoa, pidä huoli siitä että valitset tunnetun ja hyvämaineisen palveluntarjoajan. Tämä on tärkeää, sillä tekijät pitävät huolen siitä että asiakkaat ovat suojattuja jatkuvasti uusimpia uhkia vastaan.

On huojentavaa tietää, että antivirus ohjelmien valmistajat käyvät taistoa jatkuvaa tietoturvauhkaa vastaan. He päivittävät ohjelmia jatkuvasti parantaakseen kaikkien turvallisuuden tunnetta verkossa. Parhaat virustorjuntaohjelmat yhdistävätkin virustorjunnan lisäominaisuuksiin, kuten huijausviestien automaattisiin estoihin. Lisäksi niitä on helppo asentaa ja käyttää.

Mikäli kaipaat parasta mahdollista suojaa uhkia vastaan, suosittelemme parhaan mahdollisen virustorjuntaohjelman hankintaa. Vaikka maksullisilla palveluilla on puolensa, ei tämä tarkoita sitä, ettei ilmaiseksi saisi toimivaa. Ottaen huomioon, että parhaat virustorjuntaohjelmat maksavat vain muutamia kymmeniä euroja vuodessa, suosittelemme panostamaan koneesi turvallisuuteen ja suuntaamaan näihin.