Mitä kaikkea sinun tulee tietää kryptovaluutoista ennen kuin sijoitat?

Mitä kaikkea sinun tulee tietää kryptovaluutoista ennen kuin sijoitat?

Kryptovaluutoista tulee suositumpia vuosi vuodelta. Tämä johtuu hyvin paljon siitä, että mitä useammat oppivat niiden mahdollisuuksista, sitä kiinnostuneempia he ovat niistä. Sen lisäksi tähän nousevaan suosioon vaikuttaa suoraan se, kuinka paljon luemme upeita tarinoita onnistuneista sijoituksista.

On kuitenkin hyvin tärkeää pitää mielessä, että kryptovaluutat on sijoituskohde siinä missä kaikki muutkin. Toisin sanoen on hyvin tärkeää, että opit niistä jonkin verran, ennen kuin päätät alkaa käymään niistä kauppaa. Et varmasti ikinä sijoittaisi yhtiöön, jonka toimintaa et käsittäisi ollenkaan. Sama pätee kryptovaluuttoihin. Jos siis olet kiinnostunut aloittamaan kaupankäynnin niistä, aloita oppimalla tietyistä asioista kanssamme.

Mitä kryptovaluutat oikeastaan ovat?

Bitcoin ja muut kryptovaluutat ovat valloittaneet vuosi vuodelta enemmän tilaa niin keskusteluissa kuin uutisissakin. Mutta mitä kryptovaluutat oikeastaan edes ovat? Kyseessä on elektroninen valuutta, mikä ei ole kytköksissä mihinkään tiettyyn maahan. Niiden toimintaan liittyy hyvin olennaisena osana lohkoketju, joka kehitettiin alkujaan juuri Bitcoinia varten.

Lohkoketju luotiin alkujaan varmistamaan, että kukaan ei voi luoda itselleen rajattomasti kryptovaluuttaa. Toisin sanoen sen avulla mahdollistetaan rahanpesun välttäminen. Lohkoketju muodostuu kirjaimellisesti lohkoista, jotka taas sisältävät kaikki toiminnot, jotka ovat tapahtuneet kryptovaluutan olemassaolon aikana. Sen ansiosta voidaan siten selvittää kaikki toiminnot, mitä on ikinä tehty.

Tämä oli tosiaan sen alkuperäinen tarkoitus. Nykyään lohkoketju voi mahdollistaa monia muita erilaisia toimintoja. Jotkut lohkoketjut mahdollistavat esimerkiksi erilaisia rahallisia tarkoituksia kuten varojen hajoittamisen. Toiset lohkoketjut mahdollistavat äänestämisen. Jotta lohkoketjun ominaisuuksia voidaan käyttää, tarvitaan kyseistä kryptovaluuttaa, joka toimii ketjun kanssa.

Miksi kryptovaluuttojen arvo vaihtelee niin paljon?

Yksi asia, mistä kryptovaluuttoja kritisoidaan hyvin paljon on se, kuinka paljon niiden arvot vaihtelevat lyhyessä ajassa. Kieltämättä, tämä korkea volatiliteetti tekee kaikista kryptovaluutoista korkean riskiluokan sijoituskohteita. Toisaalta, tämä sama asia myös mahdollistaa kaikki hienot ominaisuudet, mitä kryptovaluutat mahdollistaa.

Mistä tämä arvon vaihtelu sitten johtuu? Hyvin monista asioista. Pääsyy tähän on se, että kaikki kryptovaluutat reagoivat hyvin paljon erilaisiin ulkoisiin tekijöihin. Esimerkiksi joidenkin maiden kieltäessä kryptovaluutat, tämä vaikuttaa tietenkin niiden arvoon nopeasti. Toisaalta samalla tavalla, jos kryptovaluutat keräävät positiivista huomiota, tämä nostaa niiden arvoa todella nopeasti.

Tietenkin kuten sanoimme, tämä tekee kaikista kryptovaluutoista korkean riskin sijoituskohteita. Voit kuitenkin itse pienentää tätä riskiä sijoittamalla tietyllä tavalla. Jos nimittäin päätät sijoittaa pitkäaikaisesti päivä kaupankäynnin sijaan, voit olla miettimättä lyhyen ajan arvon vaihteluita. Lisäksi, jos keräät monipuolisen salkun vain yhden valuutan sijasta, et ole niin riippuvainen yhden valuutan menestyksestä.

Miten kryptovaluuttoja voidaan säilyttää turvallisesti?

Kuten sanoimme juuri, kryptovaluuttoihin kannattaa sijoittaa pitkäaikaisesti. Tämä tietenkin tarkoittaa myös sitä, että sinun täytyy säilyttää niitä turvallisesti. Tähän tarkoitukseen on olemassa monia erilaisia lompakoita, jotka on luotu erilaisiin säilytys tapoihin. Jos haluat käyttää kryptovaluuttoja nopeasti, siihen on luotu niin sanottuja kuumia lompakoita. Jos taas haluat säilyttää niiden pidemmän aikaa, on parempi käyttää kylmää lompakkoa eli ohjelmisto lompakkoa. Monilla sijoittajilla on molemmat lompakko tyypit käytössä, joita he vaihtelevat tarpeen mukaan.

Miten voit valita kryptovaluutan ostettavaksi?

Viimeinen tärkeä asia, mistä sinun tulee tietää on tietenkin se, miten voit oikein valita kryptovaluutan sijoittamista varten. Tähän voidaan käyttää juuri lohkoketjuja ja niiden toimintaa. Kuten sanoimme, jos lohkoketjun toimintoja halutaan käyttää, tarvitaan siihen kuuluvaa kryptovaluuttaa. Tämä tietenkin nostaa kyseisen valuutan arvoa. Siitä syystä kannattaa tutustua lohkoketjun toimintoihin. Näin saat käsityksen siitä, mikä tulee oletettavasti menestymään tulevaisuudessa.