Windows 10 hinta

Windows 10 hinta

Windows 10 on kaikin puolin etevä ja moderni käyttöjärjestelmä ja se on Windowsin uusin käyttöjärjestelmä. Jos käyttäjällä on tietokoneessaan Windows 7 tai Windows 8.1 -käyttöjärjestelmä, voi hän päivittää uusimman version tietokoneeseensa osoitteessa windows10ilmaiseksi.fi, josta se hoituu nopeasti ja ilmaiseksi.

Sivuilta löytyy täsmälliset ja yksinkertaiset ohjeet käyttöjärjestelmän päivittämiseen ja uuden, Windows 10 -käyttöjärjestelmän saa käyttönsä heti, kun päivitys on suoritettu. Jos käyttöjärjestelmän haluaa ostaa, muodostuu sen hinta käyttöjärjestelmän tason mukaisesti. Windows 10 -käyttöjärjestelmää on kahdenlaista tasoa, Windows 10 Home ja Windows 10 Pro.

Windows 10 Home ja Pron hinnat

Windows 10 -käyttöjärjestelmän tason valitseminen riippuu siitä, mihin käyttöön tietokonetta haluaa hankkia. Jos käyttäjälle riittää tavallinen tietokoneen käyttö ja toiminta, on Windows 10 Home todennäköisesti sopiva valinta. Windows 10 Home on järjestelmän perusvalinta ja se päivitetään esimerkiksi silloin, kun käyttäjällä on jo ennestään Windowsin käyttöjärjestelmä.

Windows 10 Home -versio maksaa 120 euroa ja se on siis edullisempi kuin tasokkaampi Windows 10 Pro. Sen valitsee yleensä tavalliset kuluttajat, joille riittää normaali tietokoneen kotikäyttö. Se toimii oivallisesti perustoimintoihin kotioloissa, kuten yleiseen surffailuun, sähköpostin järjestämiseen ja sosiaaliseen mediaan. Se soveltuu myös melko yksinkertaisiin tietokonetöihin.

Jos käyttöjärjestelmällä on suurempi tarve ja siltä vaaditaan enemmän, on silloin parempi vaihtoehto Windows 10 Pro. Se on perusversiota edistyneempi järjestelmä ja se maksaa Homea hieman enemmän. Windows 10 Pron hinta on 170 euroa. Jos käyttäjällä on Home-versio, mutta tuntee tarvitsevansa Pro-version, voi sen päivittää siihen koska tahansa.

Milloin Windows 10 saa ilmaiseksi?

Jos tietokoneeseen on asennettu jo entuudestaan Windows-käyttöjärjestelmä, saa Windows 10 -version asennettua maksutta. Tässä tapauksessa käyttäjän pitää vain päivittää järjestelmä uusimpaan version. Tietokone tekee lähes aina hyvää yhteistyötä päivityksien kanssa, sillä käyttäjää muistutetaan uuden käyttöjärjestelmän päivittämisestä heti kun se on ajankohtaista ja tarpeellista.

Käyttöjärjestelmän päivittämistä ei tarvitse tehdä välttämättä siltä istumalta, jos ajankohta ei ole otollinen. Sitä ei kannata siis tehdä esimerkiksi kesken tärkeän työn, vaan se voi hyvin odottaa esimerkiksi iltaan tai seuraavaan yöhön. Käyttöjärjestelmän ajankohdan kannattaa siis valita hyvin, jotta se sujuu kaikilta osapuolilta mahdollisimman mutkattomasti.

Jos Windows 10 -käyttöjärjestelmän on mahdollista saada ilmaiseksi, kannattaa se tietysti ehdottomasti hankkia. Tämä parantaa tietokoneesi toimintakykyä ja turvallisuutta, eikä tästä kehityksestä tarvitse maksaa mitään. Windows tarjoaa myös omilla sivuillaan ohjeita käyttöjärjestelmän päivittämiseen, ja käyttäjän tulee vain ladata tietokoneellensa päivitystyökalu.

Jos ilmainen päivitys ei ole mahdollista ja siitä joutuu maksamaan, kannattaa käyttöjärjestelmän hankkiminen silloinkin kun käyttäjä valitsee käyttöjärjestelmän hankinnan, päivitetään tietokoneeseen automaattisesti joko Home-tai Pro-versio riippuen tietysti siitä, mikä versio tietokoneessa on käytössä aikaisemmin.

Windows 10 on Microsoftin viimeinen käyttöjärjestelmä

Windows 10 on Microsoftin voittokulun viimeisin tulos. Se julkaistiin yhtiön toimesta vuonna 2015, jolloin se aloitti myös sen jakelun omasta toimestaan. Julkaisun lomassa Microsoft ilmoitti, ettei uusia Windows-versioita ole tulossa, vaan tätä Windows 10 -versiota parannetaan ja kehitetään jatkuvasti. Windows 10 oli tuolloin yhtiöltä kaivattu ja odotettu uudistus, koska siitä aikaisemmat versiot, kuten Windows 8 oli omana aikanaan varsin mainio.

Bill Gates perusti Microsoftin ostaessaan DOS nimisen käyttöjärjestelmän 1980-luvulla. Tätä graafista käyttöliittymää parannettiin oston jälkeen ja liittymässä esiintyvät ikkunat loivat sille sopivasti nimen Windows. Nykyään Bill Gates on yksi maailman varakkaimmista henkilöistä ja hän tekee merkittävää työtä hyväntekeväisyyden parissa yhdessä vaimonsa Melinda Gatesin kanssa.