Avast Battery Saver auttaa pidentämään Windows-tietokoneesi akkua

Avast Mobile Security for iOS – miksi mobiililaitteiden suojaaminen on tärkeää?

Tietokoneen akku on tärkein osa laitteestasi, sillä se pyörittää tietokonetta ja pitää laitteen toimintakykyisenä. Tietokonetta käytettäessä ei ehkä tule huomanneeksi, että tietyt ohjelmistot tai sivustot kuluttavat akkua täysin turhaan taustalla, minkä takia joudut lataamaan tietokonettasi usein. Akun kesto tietenkin riippuu myös laitteen yleisestä kunnosta ja käyttöiästä, sillä akut vanhenevat ajan myötä, jolloin ne toimivat huonommin. Avast Battery Saver voi kuitenkin olla avain PC-laitteesi akun keston pidentämisessä.

Avast Battery Saver auttaa sinua vaikuttamaan tietokoneen suorituskykyyn

Pidentääkseen tietokoneesi akun kestoa, Battery Saver ohjelmisto vähentää tietokoneesi suorittimen tehoa tai neuvoo sinua säätämään sitä. Suorittimen ei nimittäin tarvitse toimia koko ajan täydellä teholla, sillä se kuluttaa huomattavasti akkua. Kun siis et käytä laitetta energiaa vieviin tehtäviin, voit säätää tietokoneesi suorittimen tehon pienemmälle.

Näytönsäätäminen säästää energiaa

Moni on varmasti huomannut, että laitteen näytön kirkkaus muuttuu, kun se on virransäästötilassa. Avast Battery Saver keskittyy myös näyttösi energian kulutukseen ja himmentää näyttöä tai kytkee sen kokonaan pois käytöstä, kun et käytä laitetta. Näin tietokone ei kuluta turhaan energiaa, kun otat tauon tai unohdat koneen vahingossa päälle.

Avast Battery Saver tunnistaa virrankuluttajat laitteestasi

Kun käytät PC-konettasi, et ehkä tule huomanneeksi taustalla virtaa vieviä sovelluksia tai muita ominaisuuksia. Battery Saver tunnistaa turhat virtasyöpöt nopeasti ja kysyy sinulta, mikäli ne voi sammuttaa, jos et tarvitse niitä. Ohjelmisto voi kytkeä esimerkiksi Bluetooth-tai WLAN-yhteyden pois päältä, jotta ne eivät kuluta akkua turhaan. Varsinkin Bluetooth-yhteys voi jäädä vahingossa päälle sen jälkeen, kun on käyttänyt sitä kaiuttimen tai älypuhelimen yhdistämiseen. Se vie kuitenkin huomattavasti virtaa.

Ohjelmisto toimii taustalla automaattisesti

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että tietokoneelle ladattu ohjelmisto häiritsee jatkuvasti toimintaasi verkossa. Avast Battery Saver on kuitenkin kehitetty toimimaan taustalla automaattisesti, jolloin se ei häiritse sinua, kun teet töitä tai luet sähköposteja. Voit itse päättää, millä teholla Battery Saver toimii ja ohjelmisto voi sen perusteella operoida taustalla samalla, kun käytät laitettasi. Ohjelmisto on myös suunniteltu toimimaan vain silloin, kun laitteesi ei ole verkkovirrassa.

Sopii Windowsin uudempiin versioihin

Avast Battery Saver ei sovi aivan kaikkiin Windowsin päivityksiin, mutta se toimii Windows 10, Windows 8/8.1 ja Windows 7 SP1 tai uudemmilla ohjelmistopäivityksillä. Mikäli laiteesi Windows-ohjelmisto on vanhempi, ei Battery Saver pysty toimimaan tarpeeksi hyvin. Yleensä ohjelmiston päivittäminen on kuitenkin helppoa ja suurin osa PC-koneista toimii vähintään Windows 7-päivityksellä.

Myös Avast Antivirus -ohjelmiston saa suurimmalle osalle Windows-laitteista.

Battery Saver voi lisätä akun kestoa jopa 32 %

Voit yllättyä, miten paljon Avast Battery Saver voi vaikuttaa tietokoneesi akun kestoon ja parhaimmassa tapauksessa se voi parantaa akun kestoa 32 %. Toisaalta kannattaa muistaa, että laitteen akku voi tyhjentyä nopeasti jo pelkästään sen takia, että se on jo aikaa nähnyt. Windows-laitteen akun vaihtamisen pitäisi olla helppoa, jonka jälkeen Battery Saver –ohjelmistokin pääsee vaikuttamaan akkusi kestoon paremmin. Kun akkua käyttää pienemmällä teholla, se tulee jatkossa myös kestämään pidempään.

Säästä energiaa ja samalla rahaa

Tietokoneen akun lataaminen kuluttaa melko paljon sähköä, jos sen joutuu lataamaan usein. Jos sinulle on siis tärkeää säästää energiaa ja rahaa, voi Battery Saver ainakin auttaa sinua siinä. Ohjelmisto tietenkin maksaa hieman, mutta toisaalta pääset käyttämään laitettasi pidempään ilman, että kytkisit sitä verkkovirtaan.