Nettipokerin pelaamisen turvallisuus – tulisiko minun käyttää VPN:ää?

Nettipokerin pelaamisen turvallisuus - tulisiko minun käyttää VPN:ää?

Nettipokerin pelaaminen on yleistynyt viime vuosien aikana. Sen suosiota ovat siivittäneet erityisesti kuuluisat suomalaiset pokerinpelaajat sekä heidän menestyksensä, ja pelaamismahdollisuuksien lisääntyminen. Nykyään valinnanvaraa on runsaammin kuin koskaan aikaisemmin.

Suurimmat turnaukset voidaan edelleen pelata pelkästään kasvotusten maailman kuuluisimmilla kivijalkakasinoilla, mutta tietty osa on myös siirretty nettiin sekä suuriinkin turnauksiin voi joskus osallistua etänä. Turnauksissa voi pyöriä suuret rahasummat, jonka johdosta pelaajien kannattaa aina kiinnittää huomiota turvallisuuteen. Mutta täytyykö nettipokeria pelatessa käyttää VPN:ää?

VPN:ää ei vaadita pääsyyn pokeripöytään

VPN:än tarkoitus ei ole siis tarjota sinulle pääsyä pokeripöytään, koska se on jo Suomessa täysin laillista sekä mahdollista. Voit siirtyä minkä tahansa nettipokeria tarjoavalle sivustolle ja lunastaa paikkasi pelipöydästä, jos vain vastaat sen sisäänpääsyvaatimukset eli olet maksanut turnauksen tai pöydän rake-maksun.

Netissä pelaamisen vaarat ovat täysin muualla. VPN voi suojata etenkin yksityisyyttäsi siten, että voit asioida netissä anonyymisemmin ja kiertää mahdolliset georajoitteet, joita suomalaiset pokerinpelaajat kuitenkaan harvoin kokevat. VPN muuttaa käyttämääsi IP-osoitetta sekä palvelinta, joten tietokoneesi tai puhelimesi ei ole avoin mahdollisille hyökkäyksille ja kaikki internet-toimintasi on salattua.

Nettipokerisivustot panostavat turvallisuuteen

Jotta pystyisit määrittelemään pakollisen tarpeen VPN:n käyttöön, sinun tulisi aina kiinnittää huomiota siihen, minkälaisilla sivustoilla vierailet. Sivustojen turvallisuustoimenpiteet itsessään määrittelevät sen, onko esimerkiksi pokerin pelaaminen sillä suojattua ja turvallista. Paras nettipokeri löytyy siis sivustolta, jonka turvatoimenpiteet ovat vähintäänkin standardien mukaiset.

Kaikki pokerisivustot osaavat panostaa turvallisuuteen, mutta voit yhtä lailla tarkistaa asian helposti. Helpoin tapa on katsoa, onko sivuston osoiterivin reunassa mustan suljetun lukon kuvaa. Se nimittäin kertoo heti, käyttääkö sivusto suojattua yhteyttä vai ei. Jos lukon kuvaa ei löydy, vaan sen tilalla on räikeän punainen kolmio, vaihda sivustoa johonkin toiseen.

Toinen keino tutustua sivuston turvatoimenpiteisiin on lukea siitä netistä. Mikä nimittäin olisikaan paras keino saada aitoja kokemuksia kuin muiden pelaajien ja asiantuntijoiden kommentit. Tee siis pikainen haku netissä ja siivilöi tulosten joukosta etenkin ne, jotka puhuvat sivuston turvallisuudesta.

Jos suurin osa kommenteista ovat positiivisia ja etenkin silloin, jos sivusto on ollut toiminnassa jo useamman vuoden, voit olla varma, että pelaaminen sillä on yhtä lailla turvallista. Sivustot eivät kuitenkaan kiellä VPN:n käyttöä nettipokerin pelaamisessa etenkin turvallisuustarkoituksissa.

Ahkerasti matkaileva pokerinpelaaja hyötyy VPN:stä eniten

Jos taas matkustelet nettipelaamista paljon rajoittavissa maissa, kuten Turkissa, Kiinassa tai jopa Yhdysvalloissa, voit joutua blokatuksi joltain sivustoilta, jotka kieltävät kaikki loggaukset kyseisestä maasta. Joutuisit tässä tapauksessa ottamaan yhteyttä sivustoihin ja yrittää saada kieltoa puretuksi, mutta VPN:n avulla säästyt kaikelta tältä.

Osoitat vain VPN-yhteydellä, että oleskelet laillisessa maassa, eikä sinun tarvitse siis ilmoittaa lomistasi kenellekään eikä niistä tule seuraamuksia.

Pokerin pelaamisessa VPN:n käyttö on henkilökohtainen valinta – ei pakko

VPN:n käyttö pokerissa ei siis ole vaatimus, vaan enemmänkin henkilökohtainen valinta. Sen käyttäminen tuo yhden turvallisuuskerroksen lisää ihan normaaliinkin nettiasiointiin eikä siitä täten ole siis haittaa. Se suojaa sinua kaikenlaisten hakkereiden uhalta ja VPN:n käyttö on erittäin suositeltavaa silloin, kun käytät esimerkiksi yleistä tietokonetta tai suojaamatonta nettiyhteyttä.

Loppujen lopuksi jos tietosi joutuvat hakkerien tai muiden tietomurtojen myötä vääriin käsiin, menetät kovalla työllä ansaitun maineesi pokeripöydissä ja joudut aloittamaan kaiken taas alusta. Tiedät taatusti, kuinka tärkeää maine ja pelimenestys ovat. Riski on aina pieni, kuten yleisesti netissä asioinnin kanssa, mutta senkin eliminoiminen voi taata huomattavasti stressittömämmät pelihetket.