Suojaa laitteesi CS:GO-pelaajana

Suojaa laitteesi CS:GO-pelaajana

Virustorjuntaohjelmiston valinta ja esimerkiksi käytettävän peliserverin suojaaminen on tärkeää. Valitettavasti CS:GO-pelaajat joutuvat muita todennäköisemmin erilaisten kyberuhkien kohteeksi. Pelit ja niiden päivitykset ladataan laitteelle erikseen, joten huijaussivuston on helppo hämätä pelaajaa lataamaan haittaohjelmisto koneelleen. Kun kyberuhkilta suojautuu kuitenkin tarpeeksi hyvin, ei tarvitse olla kovin huolissaan.

Suojaa peliserverisi hostingpalvelulla

Jos pelaa online-serverin sijaan omalla yksityisellä serverillä, voi tämän serverin suojata erikseen. Nykyaikaiset ja laadukkaat hostingpalvelut kiinnittävät paljon huomiota tietoturvallisuuteen. Peliserverien luomiseen suunniteltu hostingpalvelu toimii yleensä hyvin tehokkaasti ja suojaa serveriä DDoS-suojauksella. Pelaajan on siis hyvä tarkistaa, että hostingpalvelu varmasti panostaa tarpeeksi tietoturvallisuuteen. Jos peliserveriä ei ole suojattu, voi se olla helppo kohde esimerkiksi hakkereille.

Yksityisellä peliserverillä pelaaminen on muuten hyvä tapa kokeilla uusia pelikarttoja tai esimerkiksi CS:GO skinejä. CS:GO-pelin online-versiossa on uusien asioiden kokeilu huomattavasti haastavampaa.

Valitse pelaajille sopiva virustorjuntaohjelmisto

Jos on aktiivinen CS:GO-pelaaja, on valittava sellainen virustorjuntaohjelmisto, joka on suunniteltu nimenomaan pelaajille. Tällainen ohjelmisto huomaa, kun peli käynnistyy, eikä reagoi pelin toimintaan häiritsevällä tavalla. Osa virustorjuntaohjelmistoista saattaa jopa estää pelin pelaamisen, mikäli ohjelmistoa ei ole suunniteltu käytettäväksi pelaamisen yhteydessä.

Esimerkiksi Avast Antivirus tarjoaa erillisen Avast Game Moden, joka ei häiritse pelaamista, mutta suojaa pelaajan laitetta. Avastin pelitilassa ohjelmiston ilmoitukset mykistetään ja päivitykset pysäytetään. Näin pelaaminen ei äkkiä tyssää virustorjuntaohjelmiston ilmoitukseen. CS:GO on luonteeltaan hyvin intensiivinen peli, joten on tärkeää, että pelaaminen sujuu mutkattomasti virustorjuntaohjelmistosta huolimatta. Game Mode –tilassa joitain tietokoneen ominaisuuksia, kuten CPU-fokusta priorisoidaan, jolloin laite toimi parhaalla teholla.

On olemassa myös muita juuri CS:GO pelaajille sopivia virustorjuntaohjelmistoja, jotka eivät hidasta itse pelaamista. Mikään ei ole ikävämpää kuin se, että peli jäätyy ja sammuu kokonaan. Hyvä virustorjuntaohjelmisto toimii rauhassa taustalla, eikä häiritse pelaajan toimintaa. Tietenkin on myös tärkeää, että ohjelmisto kuitenkin toimii odotetulla tavalla. Jos peliserverissä tai ladatussa pelipäivityksessä onkin tietoturvallisuuteen liittyviä ongelmia, on ne pystyttävä ehkäisemään.

Pelaajille suunnattu virustorjuntaohjelmisto ei estä tarvittavia latauksia

Jos ei ole hankkinut pelaajille suunnattua virustorjuntaohjelmistoa, saattaa huomata, että ohjelmisto estää joitakin latauksia. CS:GO-pelin yhteydessä ne ovat kuitenkin tarpeellisia, sillä ne on suunniteltu pelin kehittämistä varten. Kun peliin liittyvät lataukset sallitaan, voi pelaaja kokeilla uusia pelipäivityksiä ja niiden ominaisuuksia. Jokaisessa CS:GO-päivityksessä mukaan tulee uusia aseita ja skinejä, jotka tuovat vaihtelua peliin. Lisäksi peliin tulee mukaan uusia pelikarttoja, joista jokainen on uniikki.

Suojaudu CS:GO-skins huijaussivustoilta

CSGO skins -ominaisuudet tuovat paljon lisää muuten klassiseen peliin. Nykyään skinejä pystyy ostamaan ja myymään monilta eri alustoilta, joista Steam on varmasti tunnetuin. Harvinaisempia skinejä saattaa kuitenkin joutua etsimään hieman tuntemattomammilta verkkosivustoilta. Valitettavasti näiden verkkosivustojen joukossa on myös huijaussivustoja. Kun pelaajalla on laitteellaan toimiva virustorjuntaohjelmisto, pystyy hän ensinnäkin ehkäisemään tällaisille verkkosivustoille joutumista. Hyvä virustorjuntaohjelmisto estää epäilyttävät verkkosivustot ja lataukset.

CS:GO skineistä pyydetään varsin isoja summia, joten olisi ikävää, jos joutuisi tällaisen huijauksen kohteeksi. Onneksi skinejä pystyy ostamaan myös monista turvallisilta myyntialustoilta.

Priorisoi turvallisuutesi myös CS:GO-peliä pelatessa

Aivan liian monet eivät kiinnitä riittävästi huomiota tietoturvallisuuden tärkeyteen. CS:GO-pelaajan on huolehdittava siitä, että esimerkiksi peliserveri on tarpeeksi suojattu. Myös valheellisilta CS:GO skinien myyntisivustoilta on osattava suojautua.

Parasta on siis hankkia pelaajalle sopiva virustorjuntaohjelmisto, joka ei häiritse pelaamista tai estä tarvittavia pelilatauksia. Tällainen ohjelmisto parantaa laitteesi toimintaa pelaamisen yhteydessä ja reagoi vain tilanteessa, missä tietoturvallisuutesi on uhattuna.