Avast Mobile Security for iOS – miksi mobiililaitteiden suojaaminen on tärkeää?

Avast Mobile Security for iOS – miksi mobiililaitteiden suojaaminen on tärkeää?

Mobiililaitteet kulkevat mukanamme minne ikinä olemmekaan menossa. Hoidamme pankkimaksut, Google-haut ja ystävien kanssa kommunikoinnin pienellä taskuun mahtuvalla laitteella, joka pitää meidät yhteydessä muuhun maailmaan silloinkin, kun olemme kotonamme neljän seinän sisällä.

Kaikki jäljet, jotka jätämme verkkoon, ovat nykymaailmassa arvokkaampia kuin kulta ja siksi hakkerit ja vakoiluohjelmat pyrkivät pääsemään käsiksi yksityisiin tietoihimme. Nämä tiedot ja yksityinen datavirtaa pitää kuitenkin suojata myös mobiililaitteilla, johon pureudutaan paremmin tässä artikkelissa.

Mitä tietoja iOS-laitteessa pitää suojata?

Mobiililaitteemme sisältävät nykyään jopa enemmän tietoja meistä kuin tietokoneemme, sillä käytämme puhelintamme monissa tilanteissa päivittäin. Nykyään jopa pankkitiliin kirjautuminen ja kaupassa maksaminen onnistuu suoraan iOS-laitteella. Haemme myös usein tietoa verkosta puhelimellamme, sillä se on yksinkertaisesti nopeampaa ja helpompaa. Aina, kun käytämme laitettamme, jää laitteeseen jälki toiminnastamme ja tämä on arvokasta tietoa niille, jotka haluavat kalastaa yksityisiä tietojamme.

Puhelimesta löytyvät myös esimerkiksi keskusteluhistoria sekä kuvagalleria, jotka niin ikään ovat tärkeä suojata ulkopuolisilta. Voit luoda arkaluontoisille kuville Avast Mobile Security –ohjelmiston avulla erillisen suojatun kansion, johon eivät pääse käsiksi edes uteliaat ystävät, jotka ovat vahingossa saaneet puhelimesi käsiinsä.

iOS-laitteella ovat tallennettuna yksityiset salasanamme eri tileille, joten nämäkin on suojattava hyvin ulkopuolisilta. Avast Mobile Security –ohjelmisto ilmoittaa sinulle, jos salasanojasi on vuotanut verkkoon, jolloin tiedät, milloin salasana kannattaa vaihtaa.

iOS-laite ei pysty itsenäisesti suojautumaan kaikilta verkon uhkilta

Vaikka iOS-laitteet onkin suunniteltu monella tapaa turvallisiksi tunnistautumisin ja salasanoin, eivät laitteet pysty kuitenkaan suojautumaan kaikilta uhkilta. iOS-laitteet eivät esimerkiksi ole kovin erikoistuneita suojaamaan laitetta verkon hakkereilta ja haittaohjelmilta tai pitämään yksityisyytesi turvassa. Jos haluaa selata verkkoa yksityisemmin, on tätä varten laitteelle ladattava erillinen suojausohjelmisto.

Avast Mobile Security suojaa iOS-laitetta monella eri tasolla, johon laitteen ohjelmisto yksin ei kykene. Koska mobiililaitteita käytetään nykyään niin monissa eri arjen askareissa, on mobiililaitteiden suojaaminen hyvin tärkeää. Avast Antivirus pystyy pitämään mobiililaitteesi erossa haittaohjelmista ja hakkereista.

Avast Mobile Security for iOS – Suojaa WLAN-verkko

Kun käymme kahviloissa tai matkustamme, yhdistämme mobiililaitteemme usein julkiseen verkkoon. Koska nämä julkiset verkot ovat täysin suojaamattomia, niiden kautta mobiililaitteen hakkeroiminen tai vakoilu on erittäin helppoa, ellei laitetta ole suojannut erikseen. Avast Mobile Security –ohjelmistossa on kuitenkin ominaisuus, jonka avulla laitteesi on suojattuna silloinkin, kun olet yhteydessä suojaamattomaan verkkoon.

Selaa yksityisemmin VPN-yhteydellä

Hoidamme verkon selailun nykyään usein älypuhelimella ja toiminnastamme muodostuu datavirta, jonka voi suojata VPN-yhteydellä. VPN-yhteys muodostaa datavirralle vähän kuin välipysäkin, jolloin hakkerit tai vakoiluohjelmat eivät voi päästä siihen käsiksi. Avast Mobile Security –ohjelmiston VPN-yhteys on täysin salattu, joten käyttäjä pääsee selaamaan verkossa yksityisesti.

Ilmainen vs. Premium

Avast Mobile Security –ohjelmistosta on sekä ilmainen että maksullinen versio. Ilmainen ohjelmisto tarjoaa perussuojauksen erilaisilta haittaohjelmilta ja viruksilta ja samalla salasanasi ja yksityiset tietosi ovat myös turvassa. Mikäli haluaa iOS-laitteelleen siis aivan perussuojan, toimii ilmainenkin versio tarpeeksi hyvin. Maksulliseen ohjelmistoon saa lisäksi VPN-ohjelmiston, joka mahdollistaa yksityisen verkon selaamisen.

Miksi iOS laitteen suojaaminen on siis tärkeää?

Mobiililaitteen suojaaminen on tärkeää, koska pieni, mutta teknologisesti monimutkainen laite sisältää paljon yksityisiä tietojamme ja dataa, joka pitää suojata. Käytämme puhelintamme monissa hyvää suojausta vaativissa tehtävissä, kuten verkkomaksuissa. Käytämme iOS-laitetta myös verkkoselailuun ja VPN-yhteydellä selailusta voi tehdä yksityisempää ja turvallisempaa. Näin hakkerit ja vakoiluohjelmat eivät pääse käsiksi datavirtaamme edes mobiililaitteen kautta.